Wednesday, June 29, 2011

Maasika-šokolaadi küpsisetort



Retsept on võetud toidutarest.

1 pakk heledaid Selga küpsiseid (nt vanillimaitselisi)
1 pakk šokolaadimaitselisi Selga küpsiseid
400g Vahukoor
150g maasikamaitselist kohupiimakreemi
300g Aedmaasikad
100g Kalevi valget šokolaadi(mul oli maasika ja küpsiste lisandiga)
kohvi immutamiseks

Kohupiimakreemi valmistamiseks vahustada pool vahukoore kogusest, lisada sellele kohupiimakreem ning 100g tükeldatud maasikaid. Laduda kohviga immutatud küpsised alusele kihiti nõnda, et tumedad kihid vahelduksid heledate kihtidega. Küpsisekihtide vahele määrida kohupiimakreem ning puistada riivitud piimašokolaadi. Pealmiseks kihiks jätta küpsised. Enne kaunistamist võib tordi asetada mõneks ajaks külma. Kaunistamiseks vahustada vahukoor ning segada sinna hulka riivitud valge šokolaad. Katta tort vahukoore- valge šokolaadi seguga ning kaunistada ülejäänud maasikatega. Lasta seista üleöö, maitseb siis paremini.

Tuesday, June 28, 2011

Caprese salat

Mu blogike on suvel unarusse jäänud. Ei ole kohe mitte isu uusi retsepte otsida ja vaaritada. Väga harva olen see aasta näiteks turulegi jõudnud. Aga püüan viga parandada. Panengi täna kirja oma lemmiksalati retsepti. Lemmikuks sai see pea 4 a tagasi itaalias.





vaja läheb(ühele sööjale):

125g mozzarella juustu
kirsstomateid(mul oli 4, mitte kõige pisemad)
värsket basiilikut
balsamiäädikat
balsaamiku balsamit
soola, pipart




Tomatid ja mozzarella võib hakkida nii, kuidas endale taldrikul meeldib. Ma lõikasin tomatid neljaks ja mozzarella viiludeks. peale basiilikut. Valasin üle balsaamiku balsamiga ja pihustasin veidi balsamiäädikat. Maitsestasin soola ja pipraga.



Friday, June 3, 2011

Martsipanikattega biskviittort maasikatega

Marleenile kuuenda elukuu täitumise puhul tordike. Biskviit viiest munast. Värvilist martsipani ostsin Viru keskuse kalevi kommipoest.

Täidis:
200ml vahukoort
suhkrut
300 g metsmaasikamaitselist kohupiimapastat
250 g hapukoort
kihtide vahele ca 300 g maasikaid
Vahustasin vahukoore suhkruga ja segasin kokku kohupiimapasta ja hapukoorega. Viilutasin maasikad ja ladusin 2 kihi vahele.
Vahukoor suhkruga vahustada ja segada kokku ülejäänud ainetega. Maasikad viilutada ja täidilse kihile ladusa



Wednesday, June 1, 2011

Rabarberikook beseekattega



Küpsetasin jälle üle pika aja kooki. Retsepti võtsin nami-namist. Kuigi hetsel on sarnast retsepi saada mitmest blogist. Kook oli lihtne ja hea aga minu top 3 rabarberikoogi hulka see ei mahu kahjuks.

Koostis:
Põhi:
100 g võid
2 muna
85 g suhkrut (1 dl)
80 g nisujahu (1.5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni

Rabarbritäidis:
600 g rabarbrit
85 kuni 125 g suhkrut (1-1.5 dl)

Beseekiht:
3 munavalget
125 g suhkrut (1.5 dl)


Valmistamine:
Sulata või, jahuta. Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel, lisa tainale.
Kalla tainas võitatud lahtikäivasse 25-26 cm koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.