Thursday, October 25, 2012

Peedi-õunasalat


Mulle ja tütrele salat maitses, mu õele ja abikaasale mitte. Ilmselt siis pole kõikidele. Retsept sept 2012 OM.

1 keskmine toores peet
1 suurem õun
1 apelsin
1 küüslauguküüs
4-5 sp hapukoort
soola, suhkrut
pipart

Koori peet ja õun ning riidi jämeda riiviga. Koori apelsin, fileeri viljaliha ja lõika väikesteks tükkideks. Purusta küüslauk. Sega kõik ained omavahel ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Paku sooja toidu lisandina. Sama salatit võib teha ka keedupeedist.

Viini šnitsel

 
                                        
Uus retsept sept 1012 Oma Maitsest. Kõik sõid ja kiitsid. Ise tegin topeltkoguse.

3-4 tk

5 saiaviilu
300 g sea välisfileed
musta pipart
2 muna
soola
jahu
õli
50 g võid
sidrunit


Küpseta saiaviilud 150-kraadises ahjus krõbedaks ja purusta köögikombainis hästi peeneks.  Lõika seafileest õhukesed viilud ning vasarda väga õhukeseks. Maitsesta pipraga. Klopi munad sügavas taldrikus lahti, maitsesta soolaga. Kõigepealt paneeri lihaviilud jahus, siis lahtiklopitud munas ja seejärel riivsaias. Prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks, vahetult enne pannilt eemaldamist lisa tükike võid maitse ja värvi parandamiseks.  Pärast iga šnitsli praadimist  võiks panni puhastada ja valdada uue rasvaine. Serveeri sidrunilõikudega, see mahendab rasvase liha maitset.

Soovitus! Paneering püsib liha küljes paremini kinni, kui lased jahus paneeritud lihalõike enne munasse kastmist 5 minutit seista.