Saturday, July 27, 2013

Lisandiga praetud kartulid


125 g peekonit
1 suur sibul
200 g kukeseeni
8 kartulit
200 ml rõõska koort
soola pipart.
värske till

Lõika peekonid ribadeks ja sibul kuubikuteks. Pruunista kergelt peekon ja sibul. Lisa kangideks lõigatud kartul. Mina algul praen tugevamal kuumusel pruuniks ja siis pärast kergelt kaane all hautan. Kui kartul peaaegu pehme lisa tükeldaud seened. Kui roog valmis, maitsesta soola ja pipraga. Lõpetuseks lisa koor ja hauta veidi veel. Koor muudab roa mahlasemaks. Lõpetuseks puista peale till. Serveeri koos tomati-kurgi hapukooresalatiga.

Suvine salat


Inspiratsioon Võduvere Grillfestilt.

3 keskmist tomatit
1 pikk kurk
1/2 hiina kapsas
Punt rohelist sibulat
Väike punt tilli
Farmi salatijuustukuubikud
Oliiviõli
Soola
Värskelt jahvatatud pipart

Lõika tomat ja kurk kuubikuteks. Hiina kapsas lõika peenteks viiludeks. Roheline sibul ja till haki peeneks. Lisa kõik salatijuust ja oliiviõli.  Maitsesta soola ja pipraga.