Wednesday, July 28, 2010

Vürtsikas läätsehautis

Imede ime, leidsin ma poest müügil punased läätsed. Alati kui mina osta olen neid tahtnud haigutab roheliste läätsede kõrval tühjus. Nüüd siis ostsin need ära. Ja kuna suppi ei tahtnud teha, tegin hautist. läätsehautise retsepte on kahjuks väga vähe eesti retseptikogumikes. Ühe siiski leidsin nami-namist . Tegin natuke omapoolseid korrektuure ka :) Natuke panin juurde ja natuke võtsin midagi ära.
2 dl punaseid läätsesid
1 sl õli
1 hakitud sibulat
2 küünt hakitud küüslauku
1 hakitud paprikat
2 dl purustatud tomatit
5 dl vett
2 kuni 3 tl tšillipulbrit
1 loorberilehte
2 tl suhkrut
soola
musta pipart
1 tl karrit


Loputa läätsed sõelal.
Kuumuta potis õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa läätsed ja ülejäänud ained.
Hauta segu tasakesi kaane all, kuni läätsed on pehmed (ca 15 minutit).
Maitse - vajadusel lisa soola ja pipart.
Serveeri vajadusel maitse mahendamiseks maitsestamata jogurtiga et toekam oleks siis kõrvale naani.

2 comments:

  1. Ole nüüd, Angelika, nami-namis on ikka päris mitu läätsehautise retsepti :) Aga laiemat tutvustamist vääriks see roog Eestis kahtlemata!

    ReplyDelete
  2. nu ütleme siis nii, et mis mind isutaks, tahtsin sellist lihtsalt, vürtsikat, ilma lihata jne :)

    ReplyDelete