Friday, February 4, 2011

Kirsi-kohupiimakook martsipanikattega




Nii, nüüd on mind ka see martsipnile maalimise pisik nakatanud. Kui esimest korda proovitud, oli teist korda juba kergem ja osa nippe juba teada. Peab veel paar korda tegema, siis asi käpas. Järmine suurem katse on ilmselt tort pojale teise eluaasta täitumise puhul. Ilmselt tuleb see kook biskviidiga. Sest kohupiimakoogi peal kipub martsipan pikemalt seistes sulama.

Selle koogi retsept on pärit toidutarest . Kogused on muudetud.

1/2pakki Digestive küpsised
50g või
800g Kohupiim
1.5dl Hapukoor
4tk muna
2dl suhkur
200g kirsid (sobivad ka külmutatud)
400g Martsipan



Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Suru lusikaga tugevalt 26 cm-se koogivormi põhja ühtlaseks kihiks. Sega kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Kalla pool segust koogipõhjale. Kalla peale kirsid ja selle peale lisa ülejäänud koogitainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 60 minutit, kuniks see on läbiküpsenud. Jahuta kook.

Rulli martsipan. Vajadusel kasuta tuhksuhkrut, et martsipan vähem kleepuks. Tõsta tainarulli abiga koogile.





2 comments:

  1. Sau Nudi

    Su keskkooliaegsed kunstianded ei ole sind maha jätnud. Väga nunnud koogid.

    :)

    ReplyDelete