Tuesday, October 4, 2011

Imehead shokolaadivulkaanid


Osad retseptid kohe on sellised ,et kui näed, siis peab kindlasti proovima. Ja see restspt tundus olema üks neist. Kuna mulle väga meeldib soe šokolaadi foundant, mida mitmetes restoranies pakutakse koos hapuka moosi ja jäätisega, siis saigi see retsept täna ette võetud. Retsept pärineb Tegemisi-toimetusi blogist.



4 muna
200 g tumedat šokolaadi
160 g võid
160 g demerara suhkrut (selle puudumisel sobib tavaline kah)
100 g nisujahu
1-2 sl magustamata kakaod

Alustuseks vahustasin munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Edasi sulatasin potikeses või ja panin ahju 180*C peale soojenema.
Kui või sulanud, pintseldasin sellega portsionivormide põhjad ja küljed, raputasin peale kakao- nii, et vormid seestpoolt ühtlaselt kaetud olid (pigem rohkem kui vähem, sest ilma vorme või ja kakakota kokku tegemata jäävad koogid vormi kinni).
Ülejäänud või (no üle jäi ikka enamus võid, eks) sees sulatasin šokolaadi ja valasin sulavõi-šokolaadisegu munavahu hulka ja vahustasin kolm minutit. Siis lisasin nisujahu ja vahutasin veel, kuni segu oli ühtlane.

Valasin taigna vormidesse ja asetasin ahju. Küpsetasin koogikesi 180*C kraadi juures kümme minutit (see oleneb veidi vormidest ja ahjust, optimaalne oleks 9-13 minutit. Koogikesed peavad ümbert olema küpsenud, aga vormi liigutamisel peab keskosa võdisema). Esimest korda on seda täpset minutite arvu raske määrata, kuna sisu ju ei näe.

Tõstsin koogikesed ahjust välja, kummutasin taldrikutele ja serveerisin kohe. Kõrvale sobiks imehästi vanillijäätis ja maasika toormoos.

1 comment: