Thursday, August 15, 2013

Röövlisalat

Seekord oli mul ainult abistav roll, ehk siis purkide steriliseerimine ja kaante keetmine. Mina enne pesen purgid ja (kuivatan)steriliseerin purke 100 c ahjus. Soolaga oli nii, et kõigepealt panime ära peensoola ja siis maitseärgi veel jämesoola juurde. Muidu vb tuleb liiga soolane lõpuks. Tšillipulbrit lisasime ka. Tuli täiesti mahe toode, komponendid kõik vanaema aiast.  Retsept OM 2012 juulinumbrist.
 

1 kg tomateid
500 g sibulaid
1 küüslauk
4 tl suhkrut
4 tl soola
4 tk nelki
4 tera must pipart
0,25 tl jahvatatud must pipart
1,5 sl 30% äädikas
4 tl jämesoola
sorts õli
vesi
Kui meeldib vürtsine, siis võib lisada tšillit.

1. Haki tomat ja sibul tükkideks ning kuumuta vähese veega keemiseni.
2. Lisa kõik ülejäänud komponendid. Vähenda kuumust ja hauta 20 minutit.
3. Vala steriliseeritud purkidesse ja sule korralikult.

No comments:

Post a Comment