Friday, October 15, 2010

Kohupiimakook, nagu vanasti :)

Retsept on napsatud Ragne blogist. Minule see nõukaajaga ei seostu, pigem tundus lihtsalt ahvatlev. Maitses peaaegu nagu sõpruse kook aga on ilma moosita. Mu peamistele kriitikutele maitses väga hästi, eriti koos piimaga.




Suur ahjuplaaditäis kooki

Põhi:
450 g jahu
250 g võid
250 g suhkrut
1 muna
soola

Täidis:
800 g kohupiima (teralist kohupiima)
2 dl suhkrut
2 muna
4 sl jahu
4 sl pehmet võid
4 sl hapukoort
rosinaid (soovi korral)

Sega jahu, suhkur ja sool omavahel, näpi juurde toasoe või. Kõige lõpuks lisa juurde muna. Sega kõik omavahel ning pane ca pooleks tunniks külmkappi. Seejärel pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta põhja ca 5 minutit 180 C juures.

Sega täidiseained omavahel ühtlaseks ning vala eelküpsenud põhjale ja küpseta kooki 180 kraadi juures, kuni see on kenasti kuldne. (Määrisin poole küpsemise ajal kohupiimatäidist munaga, nii jäi lõpptulemus läikivam.)

No comments:

Post a Comment