Retsept on pärist DanSukkeri kodulehelt. Huvitva ingveri järelmaitsega moos. Tegin just sellise väikse koguse nagu siin retseptis. Rabarberid võtsin sügavkülmast. Noorte rabarberite kasvuajal oli juba moos plaanis aga maasikaid polnud saada. Nii siis pidid rabarberid natuke ootama.
Koostisained
500 g rabarberit
750 g (1,5 l) maasikaid)
0,5 dl vett
1 tl riivitud kollast sidrunikoort
500 g (u.6 dl) Dansukkeri Moosisuhkrut
1 spl riivitud värsket ingverit
Loputage ja puhastage rabarber ja maasikad. Tükeldage rabarber ja soovi korral ka maasikad. Asetage rabarber, maasikad, vesi ja riivitud sidrunikoor keedunõusse, laske keema tõusta. Keetke 5 minutit kaanega kaetult. Kui soovite, et rabarberitükid nähtavad jääksid, lühendage keetmise aega. Lisage moosisuhkur. Kuumutage uuesti keemiseni ja keetke 5 minutit. Tõstke keedunõu pliidilt, eemaldage vaht ja jahutage moosi 15 minutit. Lisage ingver. Valage moos eelsoojendatud, puhastesse purkidesse. Sulgege õhukindlalt ning säilitage jahedas.
No comments:
Post a Comment