Tuesday, February 7, 2012

Jamie Oliveri tuunikalapasta

Retsept leitud Hea toit, parem elu! blogist. Kuna minu arusaam neljale on 250 g kuivast pastast, siis kasutasin ka teisi koguseid poole vähem. Lõpptulemusega on nii, et minule väga meeldis, abikaasa jaoks oli liiga hapu ja poja ültes üldse, et kaka. Aga ta on väike ja pealegi hetkel kõhuviiruses ka.


Vaja läheb (neljale):


1 punane sibul, peenelt hakitud
1punast tšillit, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud(või maitse järgi tsillipulbrit)
0,5 tl jahvatatud kaneeli
pihutäis basiilikut, lehed ja varred eraldi
400 g purustatud tomateid
185 g kvaliteetset tuunikala õlis
1 sidruni koor ja mahl
1 dl riivitud Parmesani + lisa serveerimiseks
meresoola
värskeltjahvatatud musta pipart
oliivõli
250 g (täistera) pastat (penne, rigatoni, spagetti)

Haki bassiluvarred ja tõsta lehed kõrvale. Kuumuta 1-2 spl oliivõli paksupõhjalises potis ning prae sibul, tšilli, basiilikuvarred koos kaneeliga keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas (ära pruunista).
Tõsta kuumust ning lisa purustatud tomatid ning kahvliga väiksemates tükkides murendatud tuunikala. Maitsesta soolaga. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning lase 20 minutit podiseda (vähemalt pool sellest ajast ilma kaaneta, nii jääb kaste parajalt kontsentreeritud). Maitsesta vajadusel soolaga ja lisa värskeltjahvatatud musta pipart.
Keeda pasta suures ohtra veega potis al dente. Tõsta tassitäis pasta keeduvett kõrvale. Kurna pasa ning lisa kastmele koos basiilikulehtede, umbes 2 spl oliivõli, sidrunikoore ja mahla ning Parmesaniga. Sega hoolega. Vajadusel lisa pasta vedeldamiseks veidi keeduvett. Serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment