Sunday, March 18, 2012

Kodukootud krõbe müsli

Tundub, et müsli tegemine on toidublogijate seal hetkel päris populaarne. Tekkis huvi ka endal proovida. Jälle guugeldasin erinevaid retsepte ja tegin kokku oma maitse järgi müsli. See ongi isetegemise eelis, et võin nt kookose välja jätta ja viigimarja sisse panna. Algselt tahtsin kuivaineid magustada meega, aga seda oli ainult 2 tl kodus. Lootsin, et on demerara suhkrut, ka seda ei olnud. Siis läks käiku fariinsuhkur. Minu maitse järgi müsli tuli täna selline:

ca 250 g kaerahelbeid
50 g võid
ca 4 spl fariinsuhkrut
2 tl mett
peoga kuivatatud banaanilaaste, aprikoose, viigimarju, ploome, jõhvikaid, rosinaid, ananasse.
natuke nokkisin sisse ka tugengienest erinevaid pähkleid.




Panin kaussi kaerahelbed, tükeldadtud banaanilaastud ja tükeldatud pähklid. Sulatasin või ja suhkru. Valasin või-suhkrusegu kuivainetele peale ja segasin segamini. Valasin segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja panin ahju 160 c juurde ca 25 minutit. Segasin umbes iga 5 minutit tagant. Peale ahjust välja võtmist segasin juurde kuivatatud puuviljad. Maitse jäi selline mõnus karamellimaitseline. Serveerisin külma piimaga. Kindlasti proovin veel erinevaid variante.

No comments:

Post a Comment