Tuesday, May 29, 2012

Šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga

Midagi magusat jälle ka. Allikas 2011 veebruari pereköögi shokolaadi- eri.


Retsept 12 tk:

100 g mõru shokolaadi
50 g võid
1,75 dl piima
2 muna
1,5 dl fariinsuhkrut
1tl vanillsuhkrut
2,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit

Toorjuustuglasuur:
50 g võid
3 sl mõru kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 dl tuhksuhkrut
200 g maitsestamata toorjuustu
Kui sööjateks lapsi pole, siis võib lisada ka 1 sl tumedat rummi.

Haki shokolaad jämedalt. Sulata kastrulis või, lisa shokolaad ja sega selle sulamiseni. Sega hulka piim. Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule shokolaadi, või ja muna segu. Ühenda omavahel kakao, jahu ja küpsetuspulber. Sega kuivained taigna hulka ja jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Küpseta 180 c juures 12-15 minutit. Glasuuri tarvis sulata või, sega hulka vanill ja tuhksuhkur ning lase jahtuda. Seejärel sega hulka toasoe toorjuust ja soovi korral rumm. Pane külma ja lase pisut tahkuda. Kaunista muffinid glasuuriga.  

No comments:

Post a Comment