Kuna olen türgi reisist alates skeptiline hummuse suhtes(seal oli see väga kummalise maitsega), siis polnud ilmselt ka falafeli retsept mu teele sattunud. Saksamaal mehe õel külas käies meile aga neid samu asju pakuti... koos hummusega :) Kikkerherneste purustamine võttis seal neil küll ülemõistuse kaua aega, kuna polnud õiget purustusvahendit. Aga neid kikkerhernekotlette sõid isegi lapsed, mis sest, et seal sibul suurte tükkida sees ja maitseroheline ka pasitab.
250 g kuivatatud kikkerherneid
5 küüslaugu küünt
1 sibul
soola
pipart
0,5 tl Idamaade köömnepulbrit e vürtsköömnepulbrit
3 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
punt peterselli, hakitud
punt koriandrit, hakitud
Herned köögikombainis hästi peeneks hakkida (osade kaupa on tulemus peenem). Osades retseptides ka keedetakse pehmeks aga ilma keetmata maitses mulle rohkem.Samuti kõik ülejäänud ained köögikombainis ära hakkida ja segada lõpuks kõik kausis kokku. Saadud mass kleepub ilusti kokku ja saab teha kenad kotletid. Praadida kuumal pannil piisavas õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit.
No comments:
Post a Comment