Baierimaa pakub häid maitseid
-
7-12 aprillini 2025 toimub Selverites* Baierimaa toodete nädal. Olles ise
mitmel korral seda Alpi aasadel laiuvat, lehmakelladest helisevat kanti
külastanu...
Minu lemmik panna cotta
-
Panna cotta on *imeline magustoit, *mis saab valmis väga vähese vaevaga.
See magustoit sobib igasse hooaega! Mulle meeldib selle kreemjas, kuid
samas ker...
Taktimõõt kuus kaheksandikku
-
Sõidan jalgrattaga läbi varakevade. Põldude kõrval on õhk täis tolmu ja
lõokeste laulu, võsa vahel kollaseid liblikaid. Kaks tundi saan uskuda, et
nad ennu...
Aasia supp Tom Kha ainetel
-
Talvisel ajal on Aasia päritolu vürtsikad ja soojendavad supid kui meie
kliimasse loodud. See kõlab küll paradoksaalselt, sest need supid on ju
tegelikult ...
Maasika-rabarbritort
-
Emadepäevaks jäi see postitus küll veidi hiljaks, aga ühe tordi jaoks pole
kunagi liiga hilja! Tort ise on mahlane, biskviidi ja toorjuustutäidisega .
Sel...
Mooni ja sidruni siirupikook
-
Viimase aja lemmik kook, mis sai alguse Ottolenghi mandariini ja mandli
siirupikoogist aga on nüüdseks segunenud Jamie Oliveri vanaema
mooni-sidruni ko...
küüslaugu-ingveripasta
-
250g küüslaugu küüsi
250g ingverit värsket
soola
oliiviõli sorts
sorts õunaäädikat.
puhasta küüslauk ja ingver ja pane köögikombaini koos õli ja äädikaga ni...
Magus tšillikaste, poekraamist oluliselt tšillisem
-
Kui tšillid kasvuhoones edumeelselt kasvavad (aitäh taimedetoojale), tuleb
nende viljadega ju midagi peale hakata. Pistsin nad potti ja keetsin
kastmeks.
...
Šokohooliku unistus
-
Kook on tõsistele šokolaadi sõpradele ja kõigile teistele, kes armastavad
mitte liiga magusat ampsu kohvi kõrvale. Kes on tõsisem magusaarmastaja,
saab...
Purukattega rabarberi-ricotta plaadikook
-
Vana hea kohupiima-purukook pisut uuemas võtmes. Peale rabarberi võib seda
kooki valmistada ka õunte või vaarikatega. Ahjusooja koogitüki muudab
veelgi ma...
Mandlikringel
-
Vahelduse mõttes midagi, kus pole maasikaid. :)
Maitsev mandlitäidisega kringel, R. Bertinet magusast taignast. Ahjusoojalt
oli suussulav, teisel päeval ka ...
Tere, küsiksin proffidelt nõu, nimelt kas ahjus olles ei hakka või-suhkru-kaneeli segu vahelt välja voolama? olen teinud lihtsalt rullikeeratult ja juba siis "kaob" sisu pannile.
Vb ma ei pane nii palju võid aga mul ei voola küll kuhugile see(pintseldan lahtirullitud taigna sulavõiga ja puistan peale suhkrut ja kaneeli). Kuna ma martsipani seekord vahele murdsin, siis martipani sulas küll mõnest kohast välja, kus seda rohkem oli aga see kõrbema ei läinud ja ei seganud :)
väga ilus. ka mustsöstardega
ReplyDeletetänud väärt retsepti eest! :) Vaevalt, et see viimaseks jääb :P
ReplyDeleteTere, küsiksin proffidelt nõu, nimelt kas ahjus olles ei hakka või-suhkru-kaneeli segu vahelt välja voolama? olen teinud lihtsalt rullikeeratult ja juba siis "kaob" sisu pannile.
ReplyDeleteVb ma ei pane nii palju võid aga mul ei voola küll kuhugile see(pintseldan lahtirullitud taigna sulavõiga ja puistan peale suhkrut ja kaneeli). Kuna ma martsipani seekord vahele murdsin, siis martipani sulas küll mõnest kohast välja, kus seda rohkem oli aga see kõrbema ei läinud ja ei seganud :)
ReplyDelete