Tuesday, January 25, 2011

Mustsõstra-martsipanikringel



Retsept pärit Karima retseptisalvest.Mul pohlasid paraku polnud, asendasin need mustsõstardega.



Pärmitaigen:

1 pakk kuivpärmi
500 g jahu
1 tl peenestatud kardemoni
250 ml piima
50 g sulavõid
6 spl suhkrut
0,5 tl soola
2 muna

Täide:
toasooja sõid
200 g martsipani
mustsõstraid
suhkrut
kaneeli
Määrimiseks muna

Panin kaussi jahu, segasin sisse kuivpärmi. Lisasin toasooja või ja mudisin selle jahu sisse. Edasi segasin sisse soola ja suhkru. Siis tegin jahu keskele väikese pesa ja panin siia 2 muna ja viimasena lisasin soojendatud piima (ca 37-40 kraadi). Segasin kõik kokku nagu videos ja hakkasin tainast vastu tööpinda taguma. Läks nii umbes 10 mintit ja oli ilus taignapallike valmis ja panin selle põrandaküttega põrandale rätiku alla pooleteiseks tunniks kerkima
1,5 h pärast võtsin taigna ettevaatlikult kausist välja rullisin suureks õhukeseks ristkülikuks.. Määrisin peale toasooja võid. Puistasin selle enamvähem ühtlaselt üle kaneeli, suhkru, riivitud marsipani ja mustsõstardega ja keerasin rulli. Parem kõike ikka rohkem. Siis lõikasin selle rulli kekselt pikuti pooleks ja põimisin 2 saadud riba omavahel kokku.Puistasin peale mandlilaaste ja suhkrut. Lasin natuke aega küpsetusplaadil veel kerkida ja määrisin munaga. Küpsetasin ahjus 180 c juures umbes 30 minutit. Peale seda võib määrida kringlit vahustatud vahukoorega. Kuna mul seda polnud siis jäi seekord ära.

No comments:

Post a Comment