Monday, May 2, 2011

Martsipanikattega biskviittort

.
Tort meie pere pisemale viiekuuseks saamise puhul :)
Päris mitu korda olen nüüd biskviidiga torti juba teinud. Kusjuures esimest korda õnnestus suurepäraselt ja hilisemad korrad mitte niiväga hästi, sest proovisin erinevaid biskviidi tegemise võimalusi. Ja nüüd panengi siia minu jaoks hästi töötava biskviidipõhja retsepti. Retsept
Elina blogist. Kasutasin 26 cm diameetriga lahtikäivat koogivormi.




Biskviit:
5 muna
2,5 dl suhkrut
1 dl kuuma vett
3 dl jahu

Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Lisa keev vesi ja sõelu hulka kuivained. Sega tainas õrnalt ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 min.

Täidis:

250 g hapukoort
300 g banaani kohupiimapastat
1 banaan
ca 1,5 dl moos(mul oli mustika, mustsõstra, vaarika ja maasika segamoos

Immutamiseks:
1-1,5 dl apelsinimahl


Katteks:
500 g martsipani


Segasin hapukoore ja kohupiimapasta. Ühe kihi vahele panin täidise ja banaaniviilud, teise kihi vahele täidise ja moosi. Peale hõõrusin ka õhuese kihi hapukoore- kohupiimapasta segu. Panin koogi ööseks külma. Martsipani panin peale paar tundi enne serveerimist.

No comments:

Post a Comment