Wednesday, June 1, 2011

Rabarberikook beseekattega



Küpsetasin jälle üle pika aja kooki. Retsepti võtsin nami-namist. Kuigi hetsel on sarnast retsepi saada mitmest blogist. Kook oli lihtne ja hea aga minu top 3 rabarberikoogi hulka see ei mahu kahjuks.

Koostis:
Põhi:
100 g võid
2 muna
85 g suhkrut (1 dl)
80 g nisujahu (1.5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni

Rabarbritäidis:
600 g rabarbrit
85 kuni 125 g suhkrut (1-1.5 dl)

Beseekiht:
3 munavalget
125 g suhkrut (1.5 dl)


Valmistamine:
Sulata või, jahuta. Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel, lisa tainale.
Kalla tainas võitatud lahtikäivasse 25-26 cm koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.




No comments:

Post a Comment