Thursday, August 4, 2011

Manhattani toorjuustukook

Kuna ma olen endiselt veel küpsetamise lainelt maas ja isegi retseptide otsimine pole hetkel lemmiktegevuste hulgas, siis sai seekordne kook valitud nami-nami enim vaadatud rubriigi alt. Tegin väikseg koguselised muudatused, kuna mul oli 26 cm koogivorm. Ka küpsised asendasin selga omadega, kuna säästukas on valik piiratud.

Koostis:
Põhi:
2/3 pakki Selga shokolaasimaitselised küpsised
75 g sulatatud võid
Täidis:
600 g Farmi toorjuustu (full-fat)
100 g suhkrut
3 muna
0.5 tl vanilliekstrakti või
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
350 g hapukoort
3 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti


Valmistamine:
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.




No comments:

Post a Comment