Sunday, August 21, 2011

Tomatisupp

Mis suppi siis ikka teha kui tomatitega uputab- ikka tomatisuppi.

Kogus 3-le


7 keskmist tomatit
1 puljongikuubik
2-3 keskmist sibulat
1 terve küüslauk
2-3 sl võid
suhkrut
soola
cayenne`i pipartbasiilikut, pune
3 palli mozzarellat


Lisandiks:

ciabatta-saia
paar küüslauguküünt
võid



1. Pane tomatid keevasse vette, lase neil seal paar minutit olla ja tõsta siis välja. Koori tomatitelt nahk maha. Tükelda tomatid kaussi, eemaldades neilt ka südamikud.


2. Vala potti klaasitäis vett ning tükeldatud tomatid ja keeda keskmisel temperatuuril. Lisa puljongikuubik.


3. Haki sibul ka küüslauk kesmiselt suuremateks tükkideks. Prae või sees nõrgal tulel, kuni sibul on muutud läbipaistvaks. Lisa sibula- küüslaugusegu tomatite hulka.


4. Lase supil keeda ja lisa maitseained.




5. Hoia suppi aeg-ajalt segades nõrgal tulel, kuni konsistents on muutunud mõnusalt paksuks.




6. Natuke enne supi valmimist pane ahju ciabatta viilud ning lase neil kegelt kuldseks minna. Võta välja ja määri pealt küüslauguküüne ja võiga.




7. Lõika mozzarella väikesteks kuubikuteks ja pane kolme kaussi. Tõsta supp kaussidesse. Söö koos ciabattaga.

No comments:

Post a Comment