Monday, November 12, 2012

Kõrvitsapüree röstitud kõrvitsast, sügavkülmutamiseks.


Kui on terve suur kõrvits lahti lõigatud ja nädal aega ei taha ainult sellest toituda, siis on hea osa kõrvitsast püreena sügavkülma panna. Tegin seda juba ka juba eelmine aasta ja väga hea oli sellest jälle kõrvitsapüreesuppi aegajalt keeta. Retsept Mari-Liisi blogist.

Lõika kõrvits pooleks. Uurista supilusikaga välja pehme sisu ja seemned. Lõika kõrvits sektoriteks. Lao sektorid koor allpool ühe kihina ahjupannile. Võib laduda ka külili, koor allpool mahub lihtsalt rohkem korraga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kõrvitsa viljaliha on nii pehme, et kahvel läheb eriliselt surumata sisse. Tõsta kõrvitsatükid ahjust välja.
 
Eemalda koor. See peaks õnnestuma üsna lihtsalt, pealt ära tõmmates. Püreesta viljaliha. Pane parajate portsudena (mul läheb tavaliselt 2 dl kaupa) sügavkülma. Katsu aasta jooksul ära tarvitada.
 


 
 

No comments:

Post a Comment