Saturday, August 14, 2010

Ahjuliha

Liha, et hommikul leiva peale lõigata. Maitseb hästi, ei ole liiga vesine ja ei sisalda E621-te. Mõte liha ahju panna tuligi sellest, et lõputu vahtimine singiviilu leti juures selleks korraks ära jääks. Retsepti otsisin netist, googeldasin ahjuliha, kuna enne ise liha ahju pannud ei olnud. Ja kõige meelepärasem tundus sinepi, pipra ja soolaga tehtud liha. Tuli väga hea.
Vaja läheb:
1,2 kg sealiha
1/2 tuub põltsamaa sinep kange
soola, pipart, tsillisädemed
Et liha kiiremini küpseks, lõikasin selle neljaks. Panin tükid kaussi, panin enda jaoks piisavas koguses maitseainenid peale ja mudisin sõrmedega natuke aega maitsed lihasse. tõstsin lihad ahjuvormi, lisasin klaasi vett ja panin kaane alla ahju 170 c juures 70 mini. Lõpus võtsin kaane maha ja küpsetasn veel 10 mini ilma kaaneta, et pealt natuke pruunim jääks. Aga küpsetamise aeg ilmselt varieerub alati sõltuvalt liha tüki suurusest. Ise ikka hoidsin silma peal igaks juhuks, et liiga vähe või liiga palju ei saaks. Kui liha valmis, panin jahtuma. kõige parem on viilutada külmikus mõnda aega seisnud ahjuliha.



No comments:

Post a Comment