Thursday, November 18, 2010

Kohupiima- kirsikook



See oli mu selleaastane sünnipäevakook. Ma valisin retsepti ja lugesin mehele retsepti ette, tema meisterdas valmis. Retsept on võetud toidutarest. Originaalretseptis olid täidises vaarikad, aga kuna külmutatud vaarikaid polnud saada poes, asendasime need kirssidega.




TAINAS
5dl Jahu
1dl Suhkur
0.5tl Sool
0.5tl Söögisooda
0.5tl Küpsetuspulber
1tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2dl Kookoshelbed
225g Või

TÄIDIS
1kg Kohupiim
250g Hapukoor
4tk Muna
2.5dl Suhkur
1tl Vanill- või vanilliinsuhkur
400g kirsid

Valmistusaeg:
Küpsetusaeg 30 minutit + taina valmistamine


Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks tainaks. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Pudista 3/4 tainast ahjupanni põhjale.
Vala peale kohupiimamass. Kata kirssidega. Pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.

No comments:

Post a Comment