Monday, November 29, 2010

Jõulumandlid a la Olde Hansa




Lumi maas ja jõulutunne see aasta juba varakult olemas. Kohe tekkis isu ka magusate mandlite järele. Eelmine aasta proovisin ka teha aga siis läkid kõrbema ja ei tulnud head. Teist korda ei proovinud. Nüüd leidsin uue retsepti(ilma munavalgeta) ja tulid väga head. Nüüd proovipartii tehtud ja kindlasti teen veel. Retsept võetud siit

300-350g kooritud mandleid
125 ml fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
2 tl piparkoogimaitseainet
3 spl mett
1 spl sulavõid
2 spl vett
Peale raputamiseks (fariin)suhkru-kaneeli segu

Segada kõik koostisained korralikult kokku, et kõik mandlid oleksid kenasti glasuuriga kaetud. Valada segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetada 150-160 kraadise ahju keskosas 30(küpsetasin ilma ventilaatorita). Vahepeal segada. Ahjust välja võttes eraldada mandlid üksteisest (glasuur taheneb ja hiljem peab muidu neid lahti murdma) ning raputada üle suhkru-kaneeliseguga. Lasta jahtuda.

2 comments: