Tuesday, November 9, 2010

Shokolaadikook



Retsept on võetud good food lehelt. Tegin selle mehele isadepäevaks. Mul tuli koogi väljanägemine natuke teistsugune kui orginaallehel. Kuna ma tegin 26 cm vormiga (ette nähtud 20cm), siis ma ei suutnud kooki poolitada nii, et pealmine osa terveks jääks. Määrisin alumisele osale glasuuri ära, pealmise osa murendasin ja valasin üle glasuuriga. kook maitses väga hästi aga palju korraga süüa pole võimalik...vähemalt mul :P



250g võid
300g suhkur
100g jahu
100g isekerkivat jahu (võtsin tavalise jahu 2/3 tl küpsetuspulbrit)
5 muna
300g tumedat shokolaadi

või vahusta suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad, siis sulatatud shokolaad (mittte tulikuum) ja jahusegu.

20 cm vormis 1h30 min 160 kraadises ahjus

täidis ja glasuur
200 g vahukoort
200 gr shokolaadi
kuumuta koor ja sulata selles shokolaad. jahuta segu, kuni se on määritav.

lõika jahtunud kook pooleks, määri kihtide vahele kreemi ja kata pealt kreemiga.

No comments:

Post a Comment