Retsept on pärit selveri ühelt retseptilehelt, mida seal tasuta jagatakse. Saiad olid ise mõnusalt mahlased.
Koostis:
1 pk kuivpärmi
5 dl käesooja piima
800 g jahu
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl soola
1 tl kardemoni
täidis:
150 g toasooja võid
3 dl suhkrut
22 g kaneeli(üks Santa Maria täitepakk)
4 õuna
2 sl maisitärklist
Määrimiseks:
1 muna
Mõõda jahu kaussi, sega juurde kõik kuivained. Mudi sisse toasoe või. Viimasena tee jahu sisse pesa ja vala sinna toasoe piim. Sõtku ühtlaseks taignaks.cJäta sooja kohta rätiku alla kerkima, kuni taigen on kahekordne.
Tõsta tainas ettevaatlikult jahuga ülepuistatud lauale ja voldi altpoolt kinni nii, et õhk ei pääseks välja. Jaga kogus kaheks ja taas poolitamise koht voldi kinni nii, et õhk jääks sisse. Rulli taigen nelinurkseks. Määri pintsliga peale toasoe või ja raputa peale kaneeli-suhkrusegu. Täidise jaoks riivisin õunad ja segasin sisse tärklise.Puista peale ka pool riivitud õuna kogust. Rulli kokku ja lõika 2-3 cm jämeuseks viiludeks. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida seal veel nii kaua kui teed valmis ka teise plaaditäie rulle. Määri saia enne ahju panemist lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni saiad on kaunilt kuldpruunid.
No comments:
Post a Comment