Sunday, January 9, 2011

Eestipärane pasta carbonara



See pasta on mõnusalt lihtne ja olen seda ja juba korduvalt teinud. Aga alati kui tegema hakkan otsin selle retsepti üles jälle Tuuli blogist. Nüüd siis jõudsin nii kaugele, et lisan selle oma blogisse ka.

2-3 küünt küüslauku
100 g peekonit(olen kasutanud Nõo hommikupeekonit)
200 ml vahukoort
1 tops sulatatud juustu (Merevaik tavaline)
riivitud parmesani
soola, pipart
kuivatud või värsket basiilikut
500 grammi pastat

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, pane pannile sorts (oliivi)õli ja kuumuta hakitud küüslauku veidi aega. Jälgi kindlasti, et kõrbema ei läheks, siis muutub küüslauk mõruks. Lisa tükeldatud peekon ja lase rasval välja sulada, kalla peale koor ja lase veidi podiseda. Lisa sulatatud juust, basiilik, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel mõned minutid.
Kastme valmistamise ajal pane soolaga maitsestatud vette keema pasta ja keeda ca 1 minut vähem, kui pakil märgitud. Kui pasta on keenud, kurna (jäta igaks juhuks veidi pastakeeduvett potti, kui lõpptulemus peaks liiga kuiv olema, selle veega saab kastme paksust parajaks timmida) ja sega pasta kastmega.
Pane taldrikule, lisa ohtralt riivitud parmesani ja söö kohe.

No comments:

Post a Comment