Tuesday, January 25, 2011

Toorjuustukook kondentspiimaga





Meil käisid täna neljandad katsikulised. Seekord sai siis valitud toidutare enim kommenteeritud kook. Ja laualt kadus see kook väga kiirelt. Kuna kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi, siis panin natuke rohkem toorjuustu ja küpsetusaega lühendasin paarkümmend minutit. Serveerisin koos kirsi toormoosiga.

50g või
0.5 pakki Digestive küpsisid
750 g Toorjuust(kasutasin Farmi oma)
3 tk Muna
1 purk magus kondenspiim(390g)


Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.

Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahjus 45 minutit(Valisin alt ja pealt küpsetuse ilma ventilaatorita ja kook oli ahjus alt teisel kõrgusel). Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis.

No comments:

Post a Comment