Monday, March 7, 2011

Krõbekana magushapus kastmes


Käisin hiljuti Villa Thais söömas ja kuna ma seal enne käinud polnud, soovitati mulle selle koha maitsvat klassikat krõbekana. Seal oli see veel küll mee ja seesamiseenetega aga maistes tõesti väga hästi. Sellest ajast jäi see maitsev krõbekana vaikselt meeltes kummitama, kuni leidsin selle blogi. Ja see kana hakkas mu peas tugevamalt kummitama. Täna ei saanudki muudmoodi, kui seadsin sammud poodi, et vajalikud komponendid ära osta. Kuna mul oli kiire-kiire, siis kastet ma seekord ise ei teinud vaid ostsin Uncle Bensi magushapu kastme. Kirja siis panen aga õige retsepi, ehk kunagi viitsin ka õige kastme teha. Ka see minu kiire variant oli väga maitsev.

Krõbeda kana jaoks (neljale):


2 suuremat broilerifileed
2 munavalget
2 küüslauguküünt, hakitud
4 spl (heledat) sojakastet
200 grammi maisi- või kartulitärklist
päevalilleõli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:


2 spl seesamiõli
2 spl viinamarjaseemne- või päevalilleõli
1 sibul (kasutasin punast)
3-5 naati rohelist sibulat (ainult valge osa)
1 suur paprika
1 tl riivitud ingverit
4 spl ketšupit
2-4 spl riisiäädikat
4 spl tuhksuhkrut
3 spl (heledat) sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit
1 tl maisi- või kartulitärklist

Tükelda kanafilee 1-2 cm suurusteks tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, parem oleks 2-3.

Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee poolest kuubikust puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesami-ja viinamarjaseemneõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kõrvale paksenema.

Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni pealt krõbedad ja seest mahlased (umbes 8-10 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste. Kõrvale sobib basmati riis.

4 comments:

  1. Näedsiis :) Kappan ka homme poodi krõbekana komponente ostma, sest isutab juba ammu!

    ReplyDelete
  2. Teadsin, et sulle meeldib :P. soovitan krõbekana kohe peale kastmega kokkusegamist nahka panna, muiduligunevad need pehmeks. Maitse muidugi seistes ei muutu :)

    ReplyDelete
  3. Proovisin järgi. Kana tuli tõesti väga hea. Kõrvale tegin aga munanuudleid ja nendega läksin alt, poenuudlid ei kõlba ikka kuskile. Aga kana teen kindlasti veel. Ja Sinu lasanje on meil täielik lemmik! Täna läheb jälle ahju.

    ReplyDelete
  4. Tee järgmine kord riisiga :). Ja lasanjet tahaks mina kaa, aga teha ei viitsi :D

    ReplyDelete