Saturday, March 19, 2011

Napoleoni kook 2




Kuna mul blogis juba üks napoleoni kook on, siis sellepärast on see nr 2. Nr 1 koogis on taigen poest ostetud pärmilehttaign. Selles retseptis tuleb põhjad ise küpsetada. Kreemis kasutan erinevalt originaalretseptist munakollaseid ainult. Retsept on nami-namist.

Tainas:
600 g nisujahu
250 g külma magedat võid
2.5 dl külma vett
1 tl 30% äädikat soovi korral
1 tl soola
1 muna

Kreem:
1.5 l piima
4 dl suhkrut
6 munakollast
1.5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
Maasika toormoosi ühe kihi vahele.


Valmistamine:
Tainas: Haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.

Kreemi valmistamiseks kuumuta 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni.
Samal ajal vahusta munakollased ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta.

Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Ühe kihi vahele lisa toormoos. Kaunista tainapuruga. Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist läbi imbunud.



No comments:

Post a Comment