Monday, March 28, 2011

Toorjuustukook Geisha šokolaadiga





Retsept on pärit perenaine.ee lehelt. Seal lehel olen ma viimasel ajal päris mitu korda surfanud ja leidnud mitmeid huvitavaid retsepte, mida proovida. Toorjuustukoogid on meie peres hetkel populaarsed ja ka see kook maitses väga hästi. Kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi, sellepärast tuli kook veidi madalam ja tänu sellele küpsetasin kooki 50 minutit.








Põhi:

6 Digestive küpsist

30 g võid



Täidis:

600 g Täisrasvast toorjuustu

2 munakollast

2 muna

1,5 dl 35% koort

100g Geisha shokolaadi

1dl suhkrut



Kate:

100 g Geisha shokolaadi



Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale. Sega (toasoe) toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks, lisa ükshaaval, segades, munad ja munakollased. Täidisemassi pidevalt segades nirista juurde koor. Kõige lõpus lisa tükeldatud šokolaad. Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 1 tund. Aseta küpsemise ajaks ahju ka veevann. Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel järgmiseks tunniks nii, et ahjuuks on irvakil. Jätka jahutamist toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus. Katteks sulata 100g šokolaadi ja määri jahtunud koogile.

No comments:

Post a Comment