Sunday, April 25, 2010

Majoneesikattega lõhefilee

Neljapäev oli kalapäev. Täitsa juhuslikult juhtus nii :). Kala oli mu abikaasa meelest parim, mis ta saanud on. Tema mu toitude suurim kriitik ongi. Poja ka omamoodi, ta ka ikka kõike ei söö. Emme tehtud sööke ikka süüakse. retsept on võetud siit.




1 kg lõhefileed
1,5 dl majoneesi
2-3 sl tilli
1 väike peenestatud sibul
1 sl sinepit
1,5 tl soola
1 tl pipart

Kaste kalale

1,5 dl hapukoort
2 sl majoneesi
2-3 hakitud marineeritud Perekurki
soola, pipart

Kalaprae valmistamiseks sega majonees hakitud tilli (või kuivatatud), sibula ja sinepiga. Maitsesta 0,5 tl soola ja 0,5 tl pipraga. Pane filee ahjupannile, raputa peale sool ja pipar ning katta majoneesiseguga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Serveeri koos külma kastmega.

No comments:

Post a Comment