Wednesday, June 16, 2010

Punane kalasupp


Retsept on võetud juuni 2010 oma maitsest. Et suppi natsa kreemisemaks saada, liisasin ka 360 g nopri vahukoort, see tegi mu meelest maitsele ainult head.
5- le
500-600 g lõhefileed
5 kartulit
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 pakk purustatud tomateid
1 l tomatimahla
soola, pipart, tsillit, puhmas basiilikut
360 g nopri vahukoort
Eemalda kalafileelt nahk ja lõika suuremateks kuubikuteks. koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Kartul on vaja enne poolpehmeks keeta. Koori sibul ja haki peeneks. Pane pott tulele, lisa veidi õli ja supilusikatäis võid. Pane purustatud küüslauk ja sibul korraga praadima. Kui sibul on kuldkollaseks värvunud, lisa pakk purustatud tomateid ja prae edasi. Vala juurde pakk tomatimahla ja kui segu läheb keema, lisa kartulid. Maitsesta soola, suhkru ja tsilliga. Kui kartulid on pehmeks keenud, lisa kalakuubikud ja hakitud basiilik. Keeda veel väheke ja lisa vahukoor. Viimistle lõpetuseks maitse.

No comments:

Post a Comment