Tuesday, June 1, 2010

Rabarberikook kondentspiima ja toorjuustuga




Retsept on pärit Mari-Liisi blogist. Retsepti muutsin nii palju, et kaerajahu asemel lisasin kaerakliisid. Mees andis koogile hindeks 9 10-st. Jättis veel arenguruumi ka :) Ise sain kahjuks aint ühe tüki. Põhja tegid lisatud kaerakliid väga huvitavaks ja maitsvaks ja kook ei olnud liiga hapu. Kokkuvõtteks siis väga maitsev. Kindlasti läheb kordamisele.



Põhi:
150 g võid
3 dl nisujahu
1,5 peotäit kaerakliisid
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
2 spl külma vett


Haki külm või pika teraga noaga jahusegu sisse. Võid seda teha ka sõrmeotstega mudides, aga siis kiiresti, et käte soojus ei sulataks liigselt võid. Puista sisse suhkur ja sool. Lisa külm vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Vajuta taigen koogivormi põhja ja servadeleja küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit, kuni servad hakkavad kuldseks tõmbuma.





Kate:

350-400 g tükeldatud rabarbrit, 1 spl suhkrut
1 purk (400 g) magusat kondenspiima
200 g maitsestamata toorjuustu


Tükelda rabarber, sega suhkruga ja lase seista 10 minutit.Eraldunud mahla ära koogi juures kasuta.
Toorjuust ja kondenspiim peavad olema toasoojad. Sega nad omahel. Võid teha seda vahustamisotsikuga köögikombainis, siis on kindel, et saad hästi ühtlase kreemi.
Vala kreemikate põhjale, laota peale rabarbritükid.
Küpseta kooki 180 kraadi juures pool tundi. Lase täielikult jahtuda, naudi.

2 comments:

  1. Tore, et teile maitses. Väga kõvad punktid ju! :)

    ReplyDelete
  2. Igal juhul aitäh väga maitsva retsepti eest :)

    ReplyDelete