Thursday, May 20, 2010

Kreemjas Rabarberipirukas


Minu esimene rabareberikook sellel aastal. Vanaema lihtsalt pistis pihku mitu rabarberivart kui sealt ära tulin. Mis siis nendega ikka muud teha kui kooki. Mõnus! Retsept on võetud nami-namist.

Tainas:
2.5 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g sulatatud võid
Täidis:
500 g rabarbrit
1 dl fariinsuhkrut (ma lisasin veidike rohkem kui retsept ette nägi)
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni
1.5 sl nisujahu
2 munakollast
3 dl 35% rõõska koort


Valmistamine:
Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks tainaks.
Vajuta tainas Ø 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma.
Seejärel küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid.
Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi.
Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi.
Küpseta kooki veel 30 minutit.
Täidis peab jääma pehme ja kreemjas.
Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.
Soovi korral serveeri kooki vahukoore või vaniljejäätisega.

No comments:

Post a Comment