Saturday, September 18, 2010

Klassikaline lasanje


See retsept on võetud pereköögi kokaraamatust. Kuna olen seda mitu korda teinud, siis on enda jaoks väljs kujunenud natuke teised kogused, mis meie perele just sobivad. Lasanje maitselt tuleb lausa ideaalne :P.

500g sea delikatess hakkliha
1 porgand
1 sibul
1 purk (400g)purustatud tomateid
300 ml tomatipastat
1,5 dl punast veini
suhkrut, soola, pipart, natuke punet

Juustukaste
60 g võid
4 sl jahu
ca 0,5 l piima
150 g parmesani juustu

Peale 125 g mozzarella juustu

9 lasanjeplaati

Alusta hakklihakastme valmistamisest. Pruunista pannil pidevalt segades hakitud sibul ja porgand. Lisa hakkliha ja pruunista ka see. Lisa tomatikonserv, tomatipasta ja punane vein, maitsesta soola, suhkru(panin 2 tl), pipraga. Lisaks panin veel natuke punet. Lase keema tõusta ja hauta natuke aega.
samal ajal valmista juustukaste. sulata keskmises kastrulis madalal tule või, puista peale jahu ja kuumuta pidevalt segades ca minut. Jahu ei tohi praadima hakata, st kuumus peab ikka väga madal olema. Võta pott tulelt ja lisa pidevalt segades vähehaaval piim. Pane anum pliidile tagasi ja keeda kastet pidevalt segades kuni paksenemiseni. mina segasin vispliga. Sega hulka parmesani juust ja maitsesta soola ja pipraga. Ma olin juustu enne jahvatanud peenenks.
Määri neljakandimine ahjuvorm võiga. Pane vormi põhja õhuke kiht hakklihakastet ja sellele õhuke kiht juustukastet. Kata lasanjeplaatidega. Pane jälle hakkliha -ja juustukastet, lasanjeplaadid ja hakkliha- ja juustukastet. Raputa peale riivitud mozzarella ja küpseta 175 c ahjus ca 35-40 mini. Ma küpsetasin esimesed 20 mini kaanega ja edasi ilma kaaneta. Enne serveerimist lasta natuke jahtuda, siis lasanje tahkub.

No comments:

Post a Comment