Saturday, September 11, 2010

Pariisi õunakook



Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast. Retsept on pärit toidutarest. Ja selle koogi eriline pluss oli see, et kui õunte koorimine välja jätta, segas köögikombain komponendid kokku maksimum 5 minutiga. ei mingit või sulatamist ega munade vahustamist eraldi.

1.5dl jahu
1dl Suhkur
1sl Küpsetuspulber
0.25sl Sool
1tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3tk Muna
3sl Õli
1dl Piim
800g Õunad
KATE
0.75dl Suhkur
1tk Muna
50g Või

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga
Kuumuta ahi 200 kraadini
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile
Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri

No comments:

Post a Comment