Kook jäi seest mõnusalt pehme ja mahlane ja pealt krõbe. Õunte koguse kohta kehtib :mida rohkem seda uhkem! Retsept on pärit nami-nami.ee-st
Koostis:
3 dl nisujahu
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 dl suhkrut
1 muna
1.5 dl piima
0.5 dl sulatatud võid
4 kuni 5 keskmist õuna väikeste kuubikutena
Kate:
4 sl (demerara) pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid
Valmistamine:
Sega kuivained omavahel. Klopi omavahel muna, piim ja sulatatud või. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega. Pane tainas võitatud koogivormi (22-25 cm läbimõõduga).Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt tainale.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldne.
Kook jäi seest mõnusalt pehme ja mahlane ja pealt krõbe. Retsept on pärit nami-nami.ee-st
tundub, et leidsin uue õunakoogilemmiku - hea soovitus oli panna õuna pigem rohkem, mul läks 5 suurt õuna. tegin seda rahvusvahelisele seltskonnale ja üleüldine kiitmine läks nii kaugele, et lausa imelik hakkas... lihtne kook ju lõppeks, aga tõesti imehea.
ReplyDelete