Tuesday, February 23, 2010

Kana-klimbisupp

Tänane supp sai selle järgi valitud, et just sellised komponendid kodus saadaval olid. Ilm oli selline, et ei tahtnud nina välja pista, kuna oleks pidanud tegema seda koos lapse ja lapsevankriga. Kõnniteede läbilaskvus on võib- olla 50 % siinkandis. Supi tegu oli suht omalooming, mingit konkreetset retsepti ette ei võtnud.

Vaja läheb:
1 keskmine sibul
1 suurem porgand
4 keskmine kartul
500 g kanafileed
2 kanapuljongikuubikut (kasutasin loodusperest ostetud ökosid)
sool, pipar
2 loorberilehte

Panin potti 2 liitrit külma vett ja kanafilee ka külma vette. Lasin keema tõusta ja eemaldasin tekkinud vahu. Lisasin loorberilehed ja puljongikuubikud Hakkisin sibula ja porgandi ning pruunistasin õrnalt pannis. Lisasin need supile. Edasi koorisin kartulid, tükeldasin ja lisasin need supile. Lõpetuseks tegin klimbid, mille retsept on võetud sellest blogist. Klimbid lisasin siis kui kartul oli enam-vähem pehme. Supp on valmis siis kui klimbid on supi pinnale tõusnud.


klimbid:
•1 muna
•1 sl sulavõid
•1 dl vett (või piima või puljongit)
•2 dl jahu
•0,5 tl soola
Klopi muna lahti. Lisa vaheldumisi vett ja jahu, samal ajal segades. Lõpuks sega sise sulavõi. Maitsesta soolaga.

Esimest korda kui klimbisuppi tegin, ei teadnud kui paks see tainas olema peab ja tegin liiga vedela, pool ujus supi sisse niisama minema :D. Nüüd tuli hästi välja.

No comments:

Post a Comment