Thursday, February 11, 2010

Tomati-läätsesupp

Esimene roog mu blogis on SUPP! Otsustasin blogi pidama hakata, siis on kõik retseptid ühes kohas olemas. See retsept pärineb nutika perenaise kokaraamatust. Läätsesupp on pärit vahemeremaadest, on hea kerge ja ei sisalda liha.

Tarvis läheb:
400 g purustatud tomati konservi
200 g tomatipastat
9 dl vett
2 loorberilehte
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
200 g läätsi
1 sl hakitud tüümiani
0,5 dl oliiviõli
soola, pipart

Pane potti vesi, tomatipüree ja konserv, loorberilehed, ning hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lase keema tõuata. Lisa läätsed, hakitud tüümian ja õli, ning keeda vaiksel tulel 45 minutit ehk kuni läätsed on täiesti pehmed. Tõsta pott tulelt ja eemalda loorber. Viimistle supi maitse soola ja piprga. Ise lisasin juurde veel veidi kohvikoort ja järgmine kord lisan ka natuke fariinisuhkrut.

No comments:

Post a Comment