Thursday, February 11, 2010

Tomati-pestopirukad


Leidsin detsembrikuu nipiraamatust selle toreda retsepti. Kuna mulle läheb peale kõik, kus on tomatid, mozzarella juust ja basiilik. Nendega meenub mulle Itaalia ja nende klassikaline Margarita pitsa



Vaja läheb:
500 g lehttainast
20 kirsstomatit
100 g mozzarella`t
1 muna
4-5 spl pestot
meresoola
värskelt jahvatatud pipart

1. lõika kirsstomatid pooleks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale meresoola ja musta pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

2. lõika lehttaignast 10 cm suurused ruudud ja määri üle lahtiklopitud munaga.

3. tõsta iga ruudu peale umbes teelusikatäis pestot ja aja laiali. Jäta serv vabaks, siis saavad pirukad paremini kerkida.

4. Tõsta iga taignaruudu keskele pesto peale ahjus küpsenud tomateid - iga tüki peale umbes 2 poolikut. Maitseaineid pole tarvis lisada, sest pesto on piisavalt intensiivse maitsega.

5. Lõika mozzarella väiksemateks tükkideks ning tõsta tomatite kõrvale. Tõsta tomatite kõrvale. Küpseta ahjus 200 c juures 10-15 minutit, ehk kuni lehttainas on krõbe. Serveerimisel torka peale basiilikulehti

No comments:

Post a Comment