Thursday, February 11, 2010

Rabarberikook


See oli suht esimene koos mille küpsetasin ja kindlasti esimene kook mida pildistasin. Pilt on aasta 2008 suvest.

Tarvis läheb:
TAINAS
100 g võid
1 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
võid vormi määrimiseks
jahu üleraputamiseks
TÄIDIS
500 g rabarberivarsi
1 dl rõõska koort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1tl ingverit

Pane kaussi toasoe või ja kuivained. Haki noaga või näpi sõrmedega puruks. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Määri 24 cm pirukavorm võiga ja raputa kergelt jahuga üle. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Sega koor, toorjuust, munad, suhkur, vanillisuhkur ja ingver. Vala põhjale. tükelda rabarberivarred ja laota vormi. Küpseta 200 kraadise ahju allosas 30- 40 mini. kui pind liialt tumeneb, kata küpsetuspaberiga. Lase jahtuda. Ja Head isu! :)

No comments:

Post a Comment