Seda toitu tegi juba mu ema. Siis ma veel aga keedetud paprikat ei söönud ja minu paprika tuli lihtsalt täidisega täita, potti keema see ei läinud. Nüüd maitseb keedetult kah. Koguse mida korraga teha saab määrab see, kui suur on pott ja kui palju sinna paprikaid kõrvuti mahub. Mul mahtus viis tükki.
Vaja läheb
5 paprikat
400 g hakkliha
2 väikest sibulat
3 küüslauguküünt
1 väike porgand
50-100 g riivjuustu.
liha üldmaitseaine
soola pipart
1 köögiviljapuljongi kuubik
natuke kohvikoort.
Pruunista pannil hakkliha, sibul ja küüslauk, viimasena riiviitud porgand. Maitsesta. Lõpuks kui segu valmis lisada riivjuust. Eemalda paprikatelt varreosa, haarates ka südamiku koos seemnetega. Täida sisemus maitsestatud hakkmassiga. Aseta viljad tihedalt üksteise kõrvale potti ning vala nii palju vett, et paprikapoolikud oleksid 2/3 ulatuses kaetud. Piserda üle oliiviõliga ning keeda mõõdukas kuumuses pehmenemiseni. Kastmele lisasin veel puljongikuubiku ja kohvikoort, siis sai ka maitsva kastme.
5 paprikat
400 g hakkliha
2 väikest sibulat
3 küüslauguküünt
1 väike porgand
50-100 g riivjuustu.
liha üldmaitseaine
soola pipart
1 köögiviljapuljongi kuubik
natuke kohvikoort.
Pruunista pannil hakkliha, sibul ja küüslauk, viimasena riiviitud porgand. Maitsesta. Lõpuks kui segu valmis lisada riivjuust. Eemalda paprikatelt varreosa, haarates ka südamiku koos seemnetega. Täida sisemus maitsestatud hakkmassiga. Aseta viljad tihedalt üksteise kõrvale potti ning vala nii palju vett, et paprikapoolikud oleksid 2/3 ulatuses kaetud. Piserda üle oliiviõliga ning keeda mõõdukas kuumuses pehmenemiseni. Kastmele lisasin veel puljongikuubiku ja kohvikoort, siis sai ka maitsva kastme.
No comments:
Post a Comment