Thursday, February 11, 2010

Moskva saiad

Oma kalli mehe nõudmisel tegin saia küpsetamisel ka katsetusi. Esimesel korral küll tainast ise teha ei viitsinu ja ostin selle poest. järgmisel korral teen juba ise. Aga sellegipoolest olid saiad väga maitsvad.


TAINAS
5 dl piim
50 g Pärm
1.5 dl suhkur
0.5 tl Sool
1 tk Muna
1 kg jahu
150 g või
TÄIDIS*
2.5 dl Piim
3 sl Jahu
3 sl Suhkur
2 tk Munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 sl Või

*selle koguse taigna kohta peaks tegema topelt täidise.

Taina valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkur ja sool. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätikuga kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.


Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult enne saiakeste vormimist.


Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta teelusikaga keskele kreemi. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Lase saiakestel ahjuplaadil 10 minutit kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta. 200-kaadises ahjus 10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri leigelt.

No comments:

Post a Comment