Friday, February 19, 2010

Kaneelikuklid

Pärmitaigen ei olnud mu sõber...kuni tänaseni...täna õnnestus väga hästi. Seda on ka pildilt näha. Võti seisnes taignaga ümberkäimises, mitte mis koostisosad omavahel mis järjekorras segada. Kõik oli väga lihtne ja seda saab näha sellest videost. Kõik komponendid peaks olema toasoojad. Kui on taignasegajaga köögikombain, lasta sel taigent töödelda niikaua kui see kausi küljest lahti lööb.

Pärmitaigen:

1 pakk kuivpärmi
350-400 g jahu
1 tl peenestatud kardemoni
250 ml piima
90 g võid
6 spl suhkrut
0,5 tl soola

1 muna


Täidiseks: 50 g pehmet võid, 4 tl kaneeli, 8 sl suhkrut



Panin kaussi jahu, segasin sisse kuivpärmi. Lisasin toasooja või ja mudisin selle jahu sisse. Edasi segasin sisse soola ja suhkru. Siis tegin jahu keskele väikese pesa ja panin siia 2 muna ja viimasena lisasin soojendatud piima (ca 37-40 kraadi). Segasin kõik segi nii nagu videos näitab ja hakkasin tainast vastu tööpinda taguma. Läks nii umbes 10 mintit ja oli ilus taignapallike valmis ja panin selle põrandaküttega põrandale rätiku alla pooleteiseks tunniks kerkima.







1,5 h pärast võtsin taigna ettevaatlikult kausist välja rullisin suureks õhukeseks ristkülikuks. Määrisin seda toasooja võiga ja lisasin kaneeli suhkru segu. Keerasin taigna rullika ja lõikasin ca 2 cm paksused viilud. Lasin ahjuplaadil veidi kerkida ja määrisin munaga. Edasi ahju küpsema 200 c juurde ca 10-15 mini. väga võttes pintseldasin õrnalt toasooja võiga.




3 comments:

  1. Tegin kõik nii nagu retseptis, kuid tainas tuli väga vedel, pidin väga palju jahu juurde panema, et vähegi sõtkuda ja rullida saaks. See tekitas ka segadust, et koostisainete nimekirjas oli 1 muna, kuid tekstis 2. Panin 2. Kuna tainas oli isegi pärast rohke jahu lisamist väga nätske, siis jäi kuju ka suts kaootiline. Aga kuklid olid siiski maitsvad :)

    ReplyDelete