Thursday, February 11, 2010

Mustikakook

TAINAS
125 g Või
4 sl Suhkur
1 tk Muna
200 g jahu
0.5 tl Küpsetuspulber

1 tl vanillisuhkur
TÄIDIS
4 dl Mustikad
4 dl Maitsestamata jogurt (või hapukoor)
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Muna




Alusta koogi tegemist põhja valmistamisest.

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.

Tee ahjuvorm külma veega märjaks ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.

Täidis:

Marjad valatakse taina peale ja sinna peale valatakse vanilliinsuhkrust, munadest ja maitsestamata jogurtist segatud täidis.
Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.

PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.

3 comments: