
Vaja läheb:
300 g õrnsoolaheeringat
2 suurt sibulat
5 marineeritud kurki
5 keedetud muna
400 g keedetud porgandeid
6 keedetud kartulit
300 g keedetud peeti
2 sl sidrunimahla
Kaste:
3 dl majoneesi
3 dl hapukoort
1 tl sinepit
1 t suhkurt
1,5 tl soola
0,5 tl sidrunipipart
Kaunistuseks:
1 keedetud muna
Lõika heeringas, sibulad ja kurgid väikesteks tükkideks. Riivi keedetud munad, porgandid, kartulid ja peet jämeda riiviga. Sega peet sidrunimahlaga. Lao suurde klaaskaussi õhukeste kihtidena heeringas, kartul, kurk, porgand, muna, sibul ja peet. sega kokku kaste ning kalla pool sellest salatile. Laota ülejäänud ained kastmele samas järjekorras nagu enne (v.a heeringas, mis jäi ainult esimeseks kihiks kausi põhja) ning moodusta peedist peale väike kuhjake. Kalla peale ülejäänud kaste ja kata toidukilega. Lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Serveerimisel kaunista peenestatud munaga.
No comments:
Post a Comment