Sunday, March 14, 2010

Kasukas

Selle salati tegi tegelikult minu abikaasa aga mina otsisin retsepti. See on võetud pereköögi kokaraamatust. Meie uus köögiaksessuaar köögikombain aitas teda riivimisel. Salati serveerisime klaasist ahjuvormi, kuna kandilist kaussi meil kodus ei olnud. Lameda põhjaga nõusse serveerides jäävad kihid võrdselt. Maitse oli võrreldes mu vanaema tehtud kasukaga täitsa see õige, st väga hea. Kui salat valmis, oli köök erinevaid musti kausse täis, see on salati ainuke miinuspool.

Vaja läheb:
300 g õrnsoolaheeringat
2 suurt sibulat
5 marineeritud kurki
5 keedetud muna
400 g keedetud porgandeid
6 keedetud kartulit
300 g keedetud peeti
2 sl sidrunimahla

Kaste:
3 dl majoneesi
3 dl hapukoort
1 tl sinepit
1 t suhkurt
1,5 tl soola
0,5 tl sidrunipipart

Kaunistuseks:
1 keedetud muna

Lõika heeringas, sibulad ja kurgid väikesteks tükkideks. Riivi keedetud munad, porgandid, kartulid ja peet jämeda riiviga. Sega peet sidrunimahlaga. Lao suurde klaaskaussi õhukeste kihtidena heeringas, kartul, kurk, porgand, muna, sibul ja peet. sega kokku kaste ning kalla pool sellest salatile. Laota ülejäänud ained kastmele samas järjekorras nagu enne (v.a heeringas, mis jäi ainult esimeseks kihiks kausi põhja) ning moodusta peedist peale väike kuhjake. Kalla peale ülejäänud kaste ja kata toidukilega. Lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Serveerimisel kaunista peenestatud munaga.

No comments:

Post a Comment