Tuesday, March 9, 2010

Klassika ehk hakklihakaste


Täna oli mul plaanis üks teine toit, aga kuna selgus, et teise toidu üks elemetaarosa, mida eeldasin, et kodus on, on puudu, siis ei saanud seda teist rooga teha. Ja nii elementaarne see osa ka polnud, et seda alt keldripoest oleks saanud. Aga hakklihakastest saab ju peaaegu alati, ainult hakkliha peab kindlasti olema.

vaja läheb:
300 g hakkliha
1 keskmine sibul
1 dl piima
3 sl jahu
soola, pipart, lihaüldmaitseainet


Eks neid valmistamise meetodeid ja retsepte ole mitmeid, aga mina teen nii:

Kõigepealt panen pannile hakkliha, praen seda natuke, kuni see on üleni hall ja lisan tükeldatud sibula. Osad panevad sibula esimesena aga nii kõrbeb mul sibul ära. Kui hakkliha on pruunistatud ja sibul klaasjas, lisan maitseained. Edasi lisan otse hakkliha sibula segule jahu ja segan niikaua kui jahu on kõik hakkliha küljes kinni ning valan panni enam vähem nii palju vett kui palju kastet soovin. Lasen kastmel keema tõusta ja segan pidevalt, kuni kaste pakseneb. lõpuks lisan umbes 1 dl piima, segan veel viimast korda ära ja ongi valmis.


1 comment: