Tuesday, March 30, 2010

Itaalia kana-läätsesupp


Ei tea mis värk see on, aga ikka veel supi lainel. Tuleb vist poole aasta tegemata supid ära teha.
Retsept on võetud nami-namist. Juursellerit mul polnud ja punased läätsed asendasin roheliste läätsedega, kuna Selveris lihtsalt polnud müügil punaseid. Ja kokku keetsin suppi üle 20 minuti kindlasti.

Koostis:
250 g kanafileed
50 g suitsutatud peekonit
2 sibulat
2 porgandit
võid
8 dl kana- puljongit
1.5 dl punased läätsesid
2 tl basiilikut
0.5 tl musta pipart
0.5 dl hakitud peterselli
1 sl nisujahu
2.5 dl 10% rõõska koort
0.5 tl soola


Valmistamine:
Lõika kana ja suitsupeekon kuubikuteks.
Koori sibul, seller, porgand ja lõika kõik väikesteks kuubikuteks.
Prae kana ja peekon võis, lisa köögiviljad.
Vala juurde kanapuljong ja kuumuta keemiseni.
Lisa läätsed ja maitsesta basiiliku ja pipraga. Keeda suppi umbes 10 minutit(kui punased läätsed) ja umbes 20 minutit kui on rohelised läätsed.
Sega jahu rõõsa koorega ning lisa koos peterselliga supile. Keeda 3 minutit, vajadusel maitsesta soolaga.
Serveeri leivaga.

3 comments:

  1. Selline helge näoga supp :) Punased läätsed keevad palju kiiremini pehmeks - kui rohelistega tegid, siis pidigi kauem aega minema.

    ReplyDelete
  2. Kusjuures lisaks läätsedele olid kõvad ka progandid. Vb oleks neid pidanud siis usinamalt pannil praadima.

    ReplyDelete