Wednesday, March 10, 2010

Pasta-hakklihavorm parmesani ja mozzarellaga


Jälle PASTA! Hea ja lihtne teha ju. Ja mida rohkem juustu seda uhkem. Roog mõnusalt maitsev ja mahlane. Retsept on pärit pereköögi kokaraamatust, kust ma järjest erinevaid toite proovin. Lähiajal ilsmelt tulevad sealt nii mõnedki retseptid, lipikudki on isuäratavatele roogadele vahele torgatud.

vaja läheb:
450g penne või muu pasta
1sl Õli
500g Hakkliha
3küünt Küüslauk
500g Purustatud tomatid
1tk Puljongikuubik
3dl Vesi
1.5dl Rõõsk koor 10%
1.5dl (riivitud) Parmesani
1tl Pune (kuivatatud)
1tl Basiilik (kuivatatud)
200g (riivitud) Mozzarella

Pruunista hakkliha pannil õlis, lisa purustatud küüslauk, tomatikaste, puljongikuubik, vesi, rõõsk koor, riivitud Parmesan, pune ja basiilik. Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit. Keeda pasta pehmeks ning nõruta. Sega omavahel pasta ja hakklihakaste, vala võiga määritud ahjuvormi. Raputa peale riivitud mozzarella ning küpseta ahjus 180°C juures 25-20 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

No comments:

Post a Comment