Tuesday, March 23, 2010

Martsipani-kirsipirukas


Minu uus absoluutne lemmik. Retsepti leidsin mõni päev tagasi nami-namist, kui panin otsingusse märksõna martsipan. Valisin retsepti välja, kuna nimi kõlab hästi, pilt oli isuäratav ja kommentaarid positiivsed.

Põhi:
175 g nisujahu (3 dl + 1 sl)
3 sl peenikest suhkrut
0.5 tl soola
125 g külma võid
1 muna
Täidis:
200 g martsipani- või mandlimassi
0.5 sidrunit (riivitud koor)
300 g kivideta kirsse
3 suurt muna
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
30 g mandlilaaste (ma lisasin silma järgi)

Valmistamine:
Valmista esmalt põhi. Sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või puruseks. Lisa muna, sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 25 cm koogivormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.
Riivi martsipan ja sidrunikoor, sega omavahel ning puista segu pirukapõhjale.
Laota peale kirsid. (Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis lase neil esmalt sulada ning kurna).
Klopi hapukoor muna ning vanillisuhkruga ühtlaseks, kalla ettevaatlikult kirssidele.
Kõige peale puista mandlilaastud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ning täidis hüübinud ning mandlikate kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist jahtuda, siis on kergem kooki tükkideks lõigata.

4 comments:

  1. Nii tore lugeda, et see kook uueks lemmikuks sai!

    ReplyDelete
  2. Jah, tõesti väga maitsev oli! Suvel proovin ka värskete kirsside ja vb ka vaarikatega versiooni ära :)

    ReplyDelete
  3. see on küll väga nämm-nämm välimusega!

    ReplyDelete